088 - 0110390
Zoeken naar ...
Ferex
Projectupdate

Vervangen tijdelijke weg met Ferex rijplaten

Uitdaging

Een bestaande tijdelijke weg die niet meer aan de wensen voldoet is een heel actueel onderwerp. Vooral nu, in de natte tijd van het jaar, bieden de traditionele oplossingen voor tijdelijke wegen niet meer altijd voldoende draagkracht en veiligheid.

Op een projectlocatie in Nederland waar gewerkt wordt aan de aanleg van een windmolenpark raakte het terrein steeds slechter bereikbaar middels de tijdelijke weg van draglineschotten. Een slechter bereikbaar terrein zorgt op den duur voor steeds meer ongemakken:

  • Ondergrond: De ondergrond raakt meer en meer beschadigd waardoor o.a. flora en fauna worden aangetast.
  • Veiligheid: Door de omhoogkomende schotten en de gladheid hiervan kunnen onveilige situaties ontstaan.
  • Tijd: Logistieke bewegingen nemen steeds meer tijd in beslag.
  • Economisch: Meer tijd, manuren en materialen moeten worden geïnvesteerd.

 

Oplossing

Om de toegang tot het terrein weer efficiënt en veilig te maken is er gekozen om de tijdelijke weg gefaseerd volledig te gaan vervangen door de composiet rijplaten van Ferex.

Voor de vernieuwing van de weg was het terrein niet meer toegankelijk voor de kraan (100ton). Nu, na het plaatsen van de Ferex platen is zware (wringende) belasting geen enkel probleem meer.

Eerste fase gereed

Inmiddels zijn de eerste banen van de vernieuwde weg gelegd. Komende periode zal ook de rest van het project voorzien worden van de oersterke composiet rijplaten. Uiteindelijk zal er ruim 4.200m² aan materiaal op dit project ingezet worden.

Maatwerk

Bent u benieuwd of de composiet platen van Ferex ook voor uw project van toegevoegde waarde kunnen zijn? Wij komen graag met u in contact!

Contactformulier