Zoeken naar ...
Ferex

Slechte bodemstructuur verleden tijd

ONDERGROND BESCHERMEN

Een tijdelijke weg van rijplaten aanleggen op uw grond brengt de nodige voorbereiding met zich mee. Het is van groot belang dat geplande werkzaamheden veilig gedaan kunnen worden. Maar is het niet minstens zo belangrijk dat de bodemstructuur van uw grond intact blijft?

STALEN RIJPLATEN

Om de traditionele, en tot voor kort meest bekende, rijplaten te kunnen plaatsen moet de grond voorbewerkt worden omdat deze anders niet draagkrachtig genoeg is:

  • Afgraven
  • Afgegraven grond opslaan in depot
  • Scheidingsdoek plaatsen
  • Grond aanvullen met zand/puin
  • Rijplaten leggen

Naast dat bovenstaande werkzaamheden veel tijd in beslag nemen heeft dit vaak ook een negatieve uitwerking op de bodemstructuur. Bij gebruik van stalen rijplaten in een zandbed kan het tot wel 10 jaar duren voordat de bodem zich volledig hersteld heeft.

COMPOSIET RIJPLATEN

In tegenstelling tot de traditionele stalen rijplaten en draglineschotten is er voor het plaatsen van composiet rijplaten geen grondbewerking vooraf nodig. Groot voordeel hiervan is dat de bodemstructuur niet wordt aangetast en de werkzaamheden aanzienlijk minder tijd én geld in beslag nemen.

Afgraven van teelaarde is niet nodig en bij veengrond kan deze dus ook niet gaan oxideren – met de daarmee gepaard gaande CO2- uitstoot – en slinken. Ook zal de ondergrond niet inklinken.

Na het verwijderen van de composiet rijplaten is de bodemstructuur en de flora nog volledig intact. Zowel bij natuurgrond als cultuurgrond is dat een belangrijk pluspunt.

 

FEREX BIEDT DE OPLOSSING

Na afloop van werkzaamheden een slechte bodemstructuur? Met de composiet rijplaten van Ferex is dat verleden tijd! Wilt u uw grond ook beschermen tegen beschadigingen van buitenaf? Neem dan nu contact op met onze adviseurs en bespreek wat de voordelen voor u zijn.

Of vraag een offerte aan