Zoeken naar ...
Ferex
van 0 naar 1900

Platform binnen een dag

VAN 0 NAAR 1900

Van (land)bouwgrond tot draagkrachtig platform van ruim 1.900m2 binnen een dag. Het klinkt mooi, maar is dat überhaupt mogelijk? En hoe werkt dat dan precies?
U leest het hier!

Alles over rijplaten

VOORBEREIDING

Een tijdelijke weg of draagkrachtig platform aanleggen? Vaak is versteviging én bescherming van de ondergrond wenselijk om veilig te kunnen werken. Die versteviging kan gemaakt worden middels stalen rijplaten, draglineschotten óf composiet rijplaten.

STALEN RIJPLATEN

Voor dat stalen rijplaten aangebracht kunnen worden op de ondergrond moeten er veelal voorbereidingen worden getroffen om extra draagkracht te creëren. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het afgraven van grond en het storten van een tijdelijke puin- of zandbaan.

Voorbereidingen die vaak vele dagen in beslag nemen voordat er gestart kan worden met het aanleggen van het tijdelijke platform.

DRAGLINESCHOTTEN

Ook voor de draglineschotten is voorbewerking van de ondergrond vaak noodzakelijk. Daarnaast is een bijkomend aandachtspunt het aantal m2 dat per vracht aangevoerd kan worden op locatie. Omdat het materiaal zwaar is en er een relatief dikke laag materiaal gebruikt wordt neemt het simpelweg veel plek in.

Het grote aantal transportbewegingen van de afvoer van de grond, aanvoer van de tijdelijke grond én aanleveren van de draglineschotten maken ook deze oplossing bewerkelijk en tijdrovend.

COMPOSIET RIJPLATEN

Het grote voordeel van composiet rijplaten is dat ze direct kunnen worden geplaatst op iedere gewenste ondergrond zónder dat daar enige grondbewerking voor nodig is! Een aanzienlijke besparing van tijd hebben we dus al te pakken voor dat het project überhaupt gestart is.

SNELHEID

We kunnen dus wel concluderen dat een tijdelijke weg of een platform van composiet rijplaten van Ferex de snelste weg naar een veilige werkvloer is. Maar hoe snel gaat het nu eigenlijk precies?

Gemiddeld gezien worden er per truck 30 groot formaat rijplaten per uur gelegd. Dat zijn 240 platen per dag, wat neer komt op maar liefst 1920m2!

 

RUIM 1900M2

Een aaneengesloten platform, of tijdelijke weg, van 1900m2 per dag.. Ferex maakt het mogelijk! Het grootste voordeel? Werkzaamheden waarvoor de rijplaten nodig zijn kunnen al na 1 dag voorbereiding starten. Dat is ten opzichte van traditionele rijplaten toch al gauw een besparing van een week tijd!

Ook besparen op uw tijd en dus in de kosten? Neem vandaag nog contact op met onze adviseurs!

Of vraag direct uw offerte aan