Zoeken naar ...
Ferex
Aanleg gasleidingen

Arum | Friesland

NIEUWE GASLEIDINGEN

Het Friese dorp Arum is het decor van dit innovatieve project. De uitvoering van de aanleg van gasleidingen is in handen van a.hak. Ferex heeft de solide basis van dit project mogen installeren. De ruim 600 meter lange tijdelijke weg biedt veilige toegang voor zwaar verkeer. Wat dit project onder andere bijzonder maakt is dat de tijdelijke weg over zowel gras, zand als water loopt.

Project in het kort
LocatieArum, Friesland
ToepassingTijdelijke weg - Aanleg gasleidingen
DoelVeilig en snel tijdelijke weg (ver)leggen
Oppervlakte2800 m2
UitdagingOndergrond mer weinig draagkracht (slappe grond)
OplossingStabiel platform op slappe ondergrond realiseren

VOORBEREIDINGEN

De wisselende ondergronden is één van aspecten die dit project uitdagend maakt. Het grootste gedeelte van de tijdelijke weg is geïnstalleerd op grasland. Daarnaast moesten er een aantal sloten worden overbrugd. Uitgebreide voorbereiding en engineering ging vooraf.

Voor een project van deze omvang zijn een groot aantal rijplaten nodig. Met de Ferex rijplaten is er op het gebied van transport aanzienlijke winst te behalen ten opzichte van  traditioenle oplossingen (draglineschotten en stalen rijplaten). Op één vracht zijn tot wel 90 platen te vervoeren. In dit project is er gekozen voor 70 rijplaten per transport.

INSTALLATIE

Voor installatie van deze lange tijdelijke weg is gebruik gemaakt van een vacuüm hefsysteem. Met behulp van de vacuümheffer is het mogelijk om in een snel tempo de rijplaten nauwkeurig te plaatsen. Werken met het vacuüm hefsysteem is niet alleen een snelle manier om de tijdelijke weg te installeren, het blijkt ook de meest veilige werkwijze te zijn voor mens én machine. Voor een vlot verloop van de installatie is er voor gekozen om te werken met twee personen. De chauffeur zorgt van de bediening van het hefsysteem, de tweede medewerker neemt het koppelen van de platen (met behulp van borgpennen) voor zijn rekening.

Naast het grasland (zichtbaar op de voorgaande foto’s en video’s) was het in dit project ook noodzakelijk om de tijdelijke weg over water te leggen. Omdat het in dit geval een smalle sloot betrof is er voor gekozen om gebruik te maken van draglineschotten ter ondersteuning.

Zoals u ongetwijfeld al eerder op onze website heeft gelezen zijn ook Ferex rijplaten geschikt om op het water te installeren. Echter gaat het dan om een groter oppervlak dat direct in contact staat met het water. Daarbij is de drukverdeling over de gehele oppervlakte van de plaat.

HULPSTUKKEN

Ook in dit project is er gebruik gemaakt van extra hulpstukken. Het oprijstuk diende als veilige toegang voor het op- en afrijden van de trucks (laden / lossen) en het zware werkmaterieel. Daarnaast zijn er op een aantal punten adapters ingezet om verschillende typen platen veilig met elkaar te kunnen verbinden.

OP DE LANGE BAAN

Omdat de Ferex rijplaten direct op de ondergrond kunnen worden geplaatst zonder dat daar enkele voorbewerking van de bodem voor nodig is kan er snel gewerkt worden. Het eindresultaat is veelal na enkele uren zichtbaar. Zo ook hier in Arum. Wij gingen op pad om de tijdelijke weg te testen.. rijdt u een stukje met ons mee?

CONTACT

In veel gevallen is kiezen voor Ferex rijplaten onderaan de streep het meest voordelig. Een combinatie van tijdsbesparing, milieuwinst en veiligheid zorgen samen voor dit voordeel. Wilt u weten of Ferex rijplaten ook voor uw project de meest voordelige oplossing is? En wilt u meer informatie over rijplaten verhuur? Neem contact met ons op en wij gaan er graag voor u mee aan de slag!

Vraag vrijblijvende offerte aan

MEER PROJECTEN

Het lezen van projectinformatie en het zien van foto en video kan vaak al veel vragen beantwoorden. Een aantal van onze projecten hebben we voor u uitgelicht. Daarnaast is ook onze nieuwspagina altijd voorzien van de laatste projectupdates, video’s en interessante artikelen.