Zoeken naar ...
Ferex
Ferex

Lightweight
Heavy duty

1
1
scroll down
Introductie

Rijplaten voor ieder bouwproject

Ferex heeft composiet rijplaten geïntroduceerd in Nederland. Het materiaal bestaat uit glasvezelversterkt kunststof, is licht van gewicht en heeft veel draagkracht. Ferex verhuurt deze platen en denkt mee over totaaloplossingen voor elke situatie. Dankzij de veelzijdige eigenschappen zijn composiet rijplaten toepasbaar in een groot aantal sectoren waar tijdelijke wegen of ondergronden nodig zijn. Als aanvullend stalen rijplaten of draglineschotten gewenst zijn kan Ferex deze meenemen in de levering.

  • Sterk (belastingen mogelijk tot 400 ton/m2)
  • Lichtgewicht (52 kg/m2)
  • Groot formaat (8 m2 werkend oppervlak)
  • Vlakke en gesloten vloer door koppeling met liplas
  • Snel en eenvoudig te monteren, zonder grondwerk
  • Halvering van logistieke bewegingen
Meer over Ferex
Ferex
Ferex
Multi-inzetbaar

Toepassingen

Ferex rijplaten zijn door de vele verschillende gunstige eigenschappen breed toepasbaar in een groot aantal sectoren en markten waar een tijdelijke ondergrond nodig is.

De voordelen van composiet

Composiet is een sterk materiaal. Een tijdelijke weg van composiet rijplaten kan belast worden met zwaar verkeer tot 400 ton/m². Naast dat het materiaal licht en sterk is, heeft het nog een ander voordeel. Het materiaal heeft grote vormvrijheid. Met het aanbrengen van een antislipprofiel en een vierzijdige liplasverbinding wordt de vormvrijheid optimaal benut. Deze liplasverbinding koppelt de platen tot een gesloten en vlakke tijdelijke ondergrond.

Composiet is niet-absorberend en mede daardoor eenvoudig te reinigen. Levering met een vloeistofdicht en inert (bestand tegen chemicaliën) oppervlak behoort tot de mogelijkheden. Een composiet rijplaat:

  • Is antistatisch en niet elektrisch geleidend
  • Is UV-bestendig
  • Roest niet en loogt niet uit

Lees meer over de voordelen

Duurzame rijplaat

De Ferex rijplaat staat gelijk aan een duurzame rijplaat. Ondermeer de gunstige logistiek reduceert de CO2-uitstoot en is beter voor het milieu. Mede doordat geen grondbewerking nodig is om rijplaten te plaatsen, blijven flora en fauna optimaal behouden. Na een levensduur van 15 jaar, zijn composiet rijplaten recyclebaar. Daarnaast zijn de rijplaten goed en eenvoudig te reinigen.

Ferex als uw leverancier van rijplaten

Onze sterke en lichte rijplaten vormen een solide basis voor iedere bouwplaats, site of ieder evenement. Ferex verhuurt deze platen door heel Nederland. Naast de verhuur, ontzorgt Ferex in transport, logistiek en installatie. Ook ondersteunen wij graag bij de totale engineering van uw site of bouwplaats. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.