Zoeken naar ...
Ferex
Uitbreiding

Windpark Neeltje Jans

UITBREIDING WINDPARK

In Vrouwenpolder (Zeeland) ligt Deltapark Neeltje Jans. Neeltje Jans is als werkeiland onderdeel van de Oosterscheldekering. Na het voltooien van de Deltawerken is er op Neeltje Jans een informatie- en attractiepark geopend. In en om het attractiepark bevind zich een windmolenpark dat bereikbaar moest worden voor zwaar verkeer. Onderhoud en uitbreiding was het doel van dit project. De rijplaten van Ferex bieden hierin volop mogelijkheden.

 

Project in het kort
LocatieNeeltje Jans, Vrouwenpolder (Zeeland)
ToepassingKraanopstelplaats en tijdelijke weg
DoelStabiele ondergrond voor zwaar verkeer én bescherming van ondergrond
Oppervlakte3250 m2
UitdagingMoeilijk bereikbaar windpark door heuvelachtige ondergrond (duinen)
OplossingStabiel platform en tijdelijke weg op ondergrond met hoogteverschillen

BESCHERMING

Om het asfalt te beschermen tegen de zware belasting van de kraan en trucks is er gekozen voor Ferex rijplaten om tijdelijke toegang te verlenen tot het windpark.

De uitbreiding, het plaatsen van een extra windmolen is iedere keer weer een operatie waar veel voorzorgsmaatregelen voor getroffen moet worden. Echter nu er de mogelijkheid bestaat om te werken met composiet rijplaten kan het werk vooraf tot het minimum worden beperkt. We maken een simpel vergelijk voor dit project met bijvoorbeeld draglineschotten, en de voordelen van Ferex rijplaten worden al snel zichtbaar:

  • Halvering van de logistieke bewegingen (150% meer m2 op 1 truck)
  • Platen zijn direct op de ondergrond te leggen (geen puinbaan)
  • Reductie van co2 uitstoot
  • Laat ondergrond, flora en fauna volledig in tact

UITVOERING

Omdat de Ferex rijplaten aan elkaar worden gekoppeld door middels van een liplas ontstaat er een laadloze gesloten vloer met een uitstekend drukverdeling. Die drukverdeling zorgt er voor dat de belasting minimaal is wanneer er een zwaar verkeer de tijdelijke weg gebruikt. Het project op Neeltje Jans kon dan ook afgerond worden met een ondergrond die onbeschadigd achter is gebleven zodat de bezoekers van het park geen last hebben ondervonden van de werkzaamheden.

HULPSTUKKEN

Veiligheid is vrijwel het belangrijkste aspect op de werkvloer. Om deze veiligheid voor mens en machine te waarborgen is ook in het project op Neeltje Jans gebruik gemaakt van hulpstukken. De oprijstukken zorgen voor een veilige toegang tot de tijdelijke weg en voorkomen verschuiven. Ook beperken oprijstukken de slijtage aan transportmiddelen.

BREED INZETBAAR

Ferex rijplaten zijn breed inzetbaar. Bekijk hier de verschillende toepassingsgebieden of lees hier alles over onze projecten.

Wij komen graag met u in contact om samen te kijken of Ferex rijplaten ook interessant kunnen zijn voor uw project. Heeft u bijvoorbeeld vragen over draglineschotten huren of rijplaten verhuur?

Vraag hier uw offerte aan